Projecten

Naast urgente hulpacties ondersteunt Dobre Destiny verschillende projecten die door de lokale kerk zijn opgezet in en rond de stad Novovolynsk. De volgende projecten hebben op dit moment onze speciale aandacht:

Novovolynsk

Sinds de val van de Berlijnse Muur is Oekraïne in een diepe crisis terecht gekomen. Als gevolg van de onafhankelijkheid zijn de meeste mijnen in het stadje Novovolynsk gesloten. Tot op heden zijn er nog maar twee mijnen in gebruik. Hierdoor is een enorme werkeloosheid van zo’n 70% ontstaan.

Novovolynsk, Oekraïne. Entree van de stad.
Novovolynsk, Oekraïne. Entree van de stad.

Door de slechte economische situatie vluchten veel mensen in overmatig drank- en drugsgebruik. Hierdoor worden veel kinderen het slachtoffer van een onveilige thuissituatie en is er grote behoefte aan opvang. De Kovcheg-kerk (Kovcheg betekent Ark) geeft hulp aan kinderen en volwassenen doormiddel van een aantal opvanghuizen. Sinds de start van deze opvang in 1999 is de criminaliteit in het stadje drastisch afgenomen. Medio 2000 zijn de projecten aanzienlijk gegroeid en het aantal opvangmogelijkheden toegenomen. Veel van de locaties verkeren echter in een zeer primitieve conditie. De vraag om hulp blijft groot en tot op heden is er onderdak geboden aan heel wat mensen in nood.

Novovolynsk, Oekraïne.
Een straat in Novovolynsk.