De bakkerij

Met hulp van Dobre Destiny is in Novovolynsk een bakkerij opgezet om mensen uit de opvanghuizen van werk te voorzien en brood te leveren aan het kinderhuis.

In 2003 is een complete bakkerij vanuit Zaanstad overgebracht naar de Oekraïne. Deze is daar door vakkundige vrijwilligers weer helemaal opgebouwd. In de bakkerij die op hetzelfde terrein staat als het vrouwenhuis en het nieuwe kinderhuis, werken ongeveer 12 mensen uit een van de opvangprojecten. Swetta geeft leiding aan de bakkerij en vanuit Dobre Destiny vindt er waar nodig coaching plaats door André en Ina Koetsier, dankzij hun vakkundigheid en jarenlange ervaring. Samen dragen zij er zorg voor dat de productie goed blijft. De kinderen uit de tehuizen en de mensen in de opvangcentra krijgen zo dagelijks vers brood uit de eigen bakkerij. Daarnaast wordt geleverd aan plaatselijke winkels. Vaak hoort Swetta van klanten dat dit brood het lekkerste is van de hele omgeving!

Nieuwe bakkerij in aanbouw

Om dit bijzondere project voort te laten bestaan heeft de huidige bakkerij een nieuw onderkomen nodig. Begin 2016 zijn de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe bakkerij begonnen. Inmiddels is de aanschaf van de nieuwe ovens en apparatuur mogelijk gemaakt. Voor de financiering van de bouw is al veel geld binnen gekomen, maar er is zeker nog zo’n € 20.000 nodig om de nieuwbouw te voltooien. Samen met uw hulp kan Dobre Destiny er voor zorgen dat er straks vers brood uit de nieuwe bakkerij komt.