Belegde broodjes uit eigen bakkerij

Momenteel zijn André en Ina in Oekraïne om een bezoek aan de bakkerij te brengen in Novovolynsk. Het gaat goed. André heeft de medewerkers een groot compliment gegeven. Onlangs zijn ze begonnen om per week 200 broden weg te geven aan mensen die in armoede leveren. Op twee plekken in de de stad worden de broden uitgedeeld.

Op de foto voorverpakte belegde pistolets, voorzien van etiketten met logo van de bakkerij. Dat ziet er professioneel uit!

Op vakantie in de Karpaten

Dit jaar zijn de kinderen uit het kinderhuis in Novovolynsk op vakantie gegaan in de prachtige omgeving van de Karpaten. In Oekraïne is het de regel dat kinderen uit een tehuis elke zomer op kamp gaan. Om dit mogelijk te kunnen maken, regelt Dobre Destiny elk jaar een financiële bijdrage. Dit jaar zijn er ook tien kinderen meegegaan die niet in het kinderhuis wonen, maar uit gezinnen komen die extra ondersteuning nodig hebben.

Kinderen op zomerkamp in de Karpaten

Zomerkamp in de Karpaten

Kinderen op zomerkamp in de Karpaten

Kinderen op zomerkamp in de Karpaten

Zomerkamp in de Karpaten

Zomerkamp in de Karpaten

De decembermaand in het kinderhuis

We kregen onlangs verschillende leuke foto’s van het kinderhuis die we je niet willen onthouden. De afgelopen maand zijn de kinderen druk bezig geweest met koekjes bakken, een verrassing maken voor hun ouders of andere familieleden en maakten ze kennis met twee nieuwe bewoners: de koeien. Dankzij de bijdrage van de sponsors hebben de kinderen weer wasmiddel, shampo en tandpasta.

groepsfoto van de kinderen met de wasprodukten

De kinderen poseren met de wasmiddelproducten en tandpasta die dankzij de sponsors zijn aangeschaft.

 

Twee jongens poseren met een zelfgemaakt hart

Twee jongens poseren met een zelfgemaakt hart.

 

kinderen helpen in de keuken

De kinderen helpen mee in de keuken met koekjesbakken

 

kinderen en koeien

De kinderen maken kennis met de nieuwe koeien.

Verkoop van vers brood op de markt

De bakkerij heeft nu ook een eigen winkeltje op de centrale markt van Novovolynsk. Swetta, de manager van de bakkerij heeft zelf het logo aangebracht. Tijdens de marktdagen op woensdag en zaterdag is hier vers brood uit de eigen bakkerij te koop. De bakkerij is een van de projecten die door Dobre Destiny wordt ondersteund.

Winkeltje op de markt

Winkeltje op de markt met klant

250 dozen met kleding voor Oekraïne

Dinsdag 31 oktober arriveerde in het Groningse Bedum een vracht van 250 dozen kleding die zijn ingezameld voor de mensen in Oekraïne. Komende vrijdag wordt de vrachtwagen geladen voor een hulptransport. Met de winter in aantocht, komen deze spullen als geroepen.

hulptransport oktober 2017