Meteen naar de inhoud
de kinderen samen met de leiders

Opvang kinderen

Dobre Destiny ondersteunt een kinderhuis dat door de lokale kerk in Novolynsk is opgezet voor wezen en kinderen die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen.

Het kinderhuis

In het kinderhuis worden tussen de 25 en 30 kinderen opgevangen, in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Ongeveer de helft is echt wees. Anderen hebben ergens nog een ouder of (verre) familie wonen. Het uitgangspunt is dat kinderen altijd weer terug naar huis kunnen mits de situatie daar is verbeterd. Waar mogelijk worden de ouders ook ondersteund. De leidsters van het kinderhuizen streven ernaar dat een kind vanuit zijn getraumatiseerde situatie tot rust komt en in een liefdevolle omgeving verder kan groeien. Ondertussen gaan de kinderen in Novovolynsk naar school. Ontplooiing en ontwikkeling van het kind staan centraal.

In het kinderhuis van Novolynsk wonen 25 à 30 kinderen. Maandelijks gaat er heel wat wasmiddel en andere schoonmaakmiddelen doorheen. Daarom hebben wij het initiatief genomen om sponsors te zoeken die iedere maand € 5,- willen geven. Met 20 sponsors wordt het mogelijk om maandelijks voor € 100,- waspoeder, shampoo en tandpasta voor de kinderen te kopen.

Help u mee? Download de machtigingskaart.

Kindervakanties

Kinderhuizen in Oekraïne zijn verplicht om jaarlijks twee weken vakantie te organiseren voor de kinderen. Dit moet het kinderhuis zelf betalen. De familie Karssies uit Bedum (Groningen) zet zich ieder jaar weer in voor Dobre Destiny door op allerlei manieren financiën bijeen te brengen voor de zomervakantie van de kinderen. Voor de kinderen zelf is dit een heel groot gebaar want ze merken dat er mensen zijn die om hen geven. Mede dankzij dit initiatief blijft ook het bestaansrecht van de kinderhuizen gewaarborgd.

Wilt u ook bijdragen aan de kindervakanties? Neem voor meer informatie contact op met de familie Karssies. Tel. 050-3015362.

Helpt u mee?

U kunt ons helpen door het overmaken van een gift en door uw gebed. Wij stellen uw hulp zeer op prijs.