Ga naar de inhoud
vrouwen aan het werk in de bakkerij

De bakkerij

Dobre Destiny heeft een bakkerij opgezet om mensen uit de opvanghuizen van werk te voorzien en brood te leveren aan het kinderhuis.

In 2003 zijn de ovens en alle apparatuur van een voormalige bakkerij vanuit Zaanstad overgebracht naar Oekraïne. Vakkundige vrijwilligers uit Nederland hebben alle apparatuur weer opgebouwd en aangesloten. Ex-verslaafden die het rehabilitatieprogramma hebben doorlopen kunnen in de bakkerij een nieuw vak leren. Ook voorziet de bakkerij in de dagelijkse voedselvoorziening van de zeven opvangcentra en het kinderhuis. Daarnaast levert de bakkerij aan de lokale winkels.

Dankzij het succes van de bakkerij werd de locatie te klein. Begin 2016 zijn de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe bakkerij gestart op een gunstig gelegen locatie. Dankzij donateurs heeft Dobre Destiny de nieuwbouw gefinancierd en de aanschaf van de ovens mogelijk gemaakt. Inmiddels komt er dagelijks vers brood uit de nieuwe bakkerij.

Swetta en Roman geven dagelijks leiding aan de bakkerij. Vanuit Dobre Destiny vindt er coaching plaats door André Koetsier en Wouter Bouwhuis. Ook ondersteunt een groep technische mannen (stichting Broodnodig) uit Hoogeveen de bakkerij waar nodig.

Helpt u mee?

U kunt ons helpen door het overmaken van een gift en door uw gebed. Wij stellen uw hulp zeer op prijs.