Ga naar de inhoud

Vrijwilligers werkgroep Broodnodig helpen bij humanitair transport

vrijwilligers van Broodnodig bij de vrachtwagen met hulpgoederen

In Hoogeveen hebben vrijwilligers van werkgroep Broodnodig de vrachtwagen geladen voor het transport met hulpgoederen voor Oekraïne. De lading bestaat uit onder andere uit levensmiddelen, maar ook aggregaten voor de stroomvoorziening. De oorlog heeft namelijk veel schade aan het elektriciteitsnetwerk veroorzaakt.

Broodnodig

De inzet van enthousiaste vrijwilligers en samenwerkingspartners is belangrijk om deze hulp te kunnen blijven bieden. De werkgroep Broodnodig uit Hoogeveen is al een lange tijd nauw betrokken bij verschillende projecten van Dobre Destiny.

Het begon toen een aantal mannen uit Hoogeveen betrokken raakte bij het bakkerij-project in het westen van Oekraïne. Ze hielpen onder meer bij de aankoop en opbouw van de bakkerijmachines en zorgden voor de technische ondersteuning. De werkgroep Broodnodig ondersteunt Dobre Destiny onder andere bij het werven van gelden en zetten de mannen zich in voor de hulptransporten.

Waar we heel blij mee zijn is dat de werkgroep een loods heeft gevonden in Hoogeveen. Dankzij deze loods kan Broodnodig hulpgoederen zoals levensmiddelen, kleding en petroleumkacheltjes op transport zetten. Ook grondstoffen voor de bakkerij zoals meel, suiker en gist, gaan mee. De bakkerij kan zo brood blijven leveren aan de regio en zelfs hulp bieden aan de door oorlog getroffen gebieden in Oekraïne.