Ga naar de inhoud

Oorlog in Oekraïne

landkaart oorlog Oekraine

De gevolgen van de oorlog in Oekraïne zijn inmiddels ook merkbaar in de regio waar Dobre Destiny verschillende hulpprojecten ondersteunt.

Onze contactpersonen houden ons regelmatig op de hoogte van de situatie daar. Zo hebben we gehoord dat de kinderen uit het kinderhuis op last van de plaatselijke autoriteiten naar hun ouderlijk huis zijn gestuurd, ook al is de situaties daar niet goed voor ze. Zo’n 10 kinderen die geen thuis hebben mochten blijven. De leidster van het kinderhuis heeft aangeboden om vluchtelingen op te vangen in de leegstaande kamers. De eerste vluchtelingen zijn inmiddels gearriveerd in de stad en worden door de gemeente opgevangen in klaslokalen.

Opvang vluchtelingen

De burgemeester van heeft een lokale kerk gevraagd om mee te helpen met het opvangen van vluchtelingen. Naar verwachting zullen er zeker 2000 vluchtelingen komen. De voorganger van de kerk wil graag helpen om mensen op te vangen. Wij willen deze kerk financieel ondersteunen zodat er voldoende matrassen, dekens, voedsel en medicijnen aangeschaft kunnen worden.

Helpt u mee?

Maak uw gift over naar:
NL61 INGB 0660 8932 90
Heerhugowaard, t.n.v. st. Dobre Destiny